3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Avcı adayları sınavda ter döktü

Sinop'ta Avcılık Eğitim Kursu'nu bitiren 40 avcı adayı düzenlenen sınavda ter döktü.


Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından, İl Çevre Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile Sinop Avcılar Kulübü işbirliğinde açılan avcılık kursu sona erdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen kursu tamamlayan 40 avcı adayı, Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen yazılı sınava katıldı. Sınavı başarıyla geçen avcı adaylarına sertifikaları verilecek.


Avcılık Eğitim Kursu'nda kursiyerlerin 10 günlük süre içersinde 34 saat ders gördüklerini belirten Sinop Avcılar Kulübü Başkanı Gürsel Öz, "Kurs sonunda verdiğimiz bu belge her avcıya manevi sorumluluk yüklüyor. Kursiyerlerimiz aldıkları belge ile doğada daha bilinçli avlanacak. Her avcı ve atıcının aldığı belgenin ne kadar önemli olduğunu bilmesini istiyoruz" dedi.


Doğa bilinci yerleşmiş, eğitimli avcıların ekolojik denge açısından büyük önem taşıdığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Sungur da eğitimlerle bilinçsiz avcılığı ortadan kaldırmanın hedeflendiğini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin ise kursun merkez tarafından 2008 yılı içinde açılan ikinci avcılık kursu olduğunu kaydetti

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?