5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ayancık 'Katı Atık Birliği'ne katıldı

AYANCIK 'KATI ATIK BİRLİĞİ'NE KATILDI

“Sinop-Gerze ve Erfelek Belediyeleri Katı Atık Birliği” son toplantısında Ayancık'ın birliğe katılma talebini kabul etti. Böylelikle her üç kent merkezinin çöp sorunun çözecek olan katı atık projesine Ayancık'ta dahil olmuş oldu.

Birlik toplantısı Sinop Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ile birliğe katılmak için daha önce başvuruda bulunan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün katıldı. Birlikle ilgili çeşitli konuların görüşüldüğü toplantıda, daha önce birliğe katılmak için başvuran Ayancık Belediyesi'nin talebi değerlendirildi. Talep kabul edilerek Ayancık'ın resmen birliğe dahil edildi.

Toplantı sonrası bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Ayancık için çöpte vahşi depolama sorununun bundan böyle tarihe karışacağını söyledi. Ergün, "Bu konuda kesin çözüm üretmek için Sinop, Gerze ve Erfelek Belediyeler Birliği'ne üye olmaya karar verdik. Katı atık birliğine üye olma taleplerini üç belediye başkanıyla yüz yüze görüşerek dile getirmiştik. Sağ olsunlar bu konuda her üç belediye başkanımız da Sinop'u bir bütün olarak değerlendirdiklerini, özellikle sahil şeridinin çevre yönüyle bir bütünlük arz ettiği kanaati ve düşüncesiyle Ayancık ilçesinin de bu birliğe katılma noktasında açık desteklerini verdiler. Kasım ayı ortalarında sözlü olarak devam etmekte olan görüşmelerimiz birlik meclisince gündeme alındı ve Ayancık ilçesi olarak bu birliğe resmen kabul edildik. Bu konuda vermiş oldukları bu açık desteklerinden dolayı sayın başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Arzumuz Sinop'ta bulunan katı atık alanının bir an önce işletme ruhsatının alınarak işletme aşamasına gelmesidir" diye konuştu.

AYANCIK 'KATI ATIK BİRLİĞİ'NE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 09:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?