5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ayancık-Yenikonak yolu açıldı

Sinop'un Ayancık ilçesinde yapımı tamamlanan ve ilçeyi Ankara ile İstanbul'a bağlayacak olan Ayancık-Yenikonak yolu düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Ayancık Belediyesi tarafından 9 kilometrelik güzergahta yaklaşık 3 yıldır sürdürülen çalışmalar tamamlanmasının ardından, Ayancık ile Türkeli arasındaki 56 viraj ortadan kalkmış oldu.

11 kilometrelik eski güzergahın yerine yapılan 9 kilometrelik yeni güzergahın açılış törenine Vali M. Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu, DSİ 7. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Ayancık Kaymakamı Gülihsan Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, Sinop Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, ilçede tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Ayhan Ergün, "Bugün ilçemiz için özel ve güzel bir gün. Ayancık ne çektiyse bu yoldan çekti. Yenikonak yolu, virajlı ve uzun süren çileli bir yoldu. İlçemize gelen misafirlerde bu yolun 80 yıldır sıkıntısını çekiyordu. 11 kilometre olan Yenikonak yolu şu andan itibaren 9 kilometreye düşmüş oldu. 56 virajı bulunan yol sadece 3 viraja düştü. Bu yol ilçemizin makus talihini yenecek ve yatırımcımızın ilçemize
gelmesini kolaylaştıracaktır" dedi. Ayhan Ergün konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, vatandaşlara açılışı yapılan yol güzergahının devamındaki Yenikonak-Sakız arasının yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Güvençer, "Allah'a şükürler olsun ki, bu milletin her ferdinin kalbinden kalbine yol olduğu gibi, özellikle bu 8-10 yıllık periyotta devletle vatandaşın gönlü arasında hiç bir engel kalmamıştır. Bu yol güzergahında bundan sonraki hedefimiz yolu alternatif yoldan Sakız'a bağlamaktır" diye konuştu.

AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı ise, Ayancık-Yenikonak yolunun bugüne kadar vatandaşa yol olmaktan çok çile olduğunu belirterek, aynı sıkıntıları vatandaşlarla birlikte kendisinin de bir çok kez yaşadığını kaydetti. Dodurgalı, yolun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yol güzergahının açılış kurdelesi AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı ile Vali M. Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Katılımcılar daha ilçeyi Boyabat'a bağlayacak olan Yenikonak-Sakız arasında yapılması planlanan alternatif yol güzergahı üzerinde incelemelerde bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 17:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?