27
Nisan
2024
Cumartesi
SİNOP

Ayancık'ı sel vurdu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar için 3 helikopter görevlendirildiğini bildirdi.

Sinop'un Ayancık ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren şiddetini artıran yağmur sele neden olurken, ilçeye bağlı Tarakçı köyündeki Gebelit köprüsünün çökmesi sonucu Sinop-Ayancık kara yolu ulaşıma kapandı. Sel nedeniyle 10 balıkçı teknesi denize sürüklenirken, 3 büyükbaş hayvan telef oldu, bazı mesire alanları da sular altında kaldı. Sinop'un Ayancık ilçesinde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel Sinop-Ayancık kara yolu bağlantısının kopmasına neden oldu.

İlçeye bağlı Tarakçı köyü Gebelit mevkisinde Sinop-Ayancık bağlantısını sağlayan yol üzerinde bulunan köprü sel nedeniyle yıkılırken, aynı bölgede sahilde demirli bulunan yaklaşık 10 balıkçı teknesi de denize sürüklendi. Balıkçı teknelerinin bir bölümü karaya otururken, bir çoğuda denizde kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri balıkçı teknelerini bulmak için çalışma başlattı. Bölgede yaşanan sel nedeniyle yaklaşık 3 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtilirken, Bahçeli ve Harzana köylerinde ki mesire alanları da sular altında kaldı. Sabah saatlerinden itibaren çalışmalarına başlayan Sinop Valiliği'de bölgeye helikopter istedi. Bölgede 1 saat içerisinde metrekareye 12 kilogram yağış düştüğünü belirten Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şu an itibaren hava şartlarının normale döndüğünü, önümüzdeki saatlerde de yağış beklenmediğini söyledi. Yağışlar ardından Genel Kurmay Komutanlığı ve Sahil Güvenlik'ten helikopter gönderildiğini kaydeden Köşger, "Yağışlar nedeniyle Sinop ile Ayancık ilçemizin ulaşımı yıkılan Gebelit köprüsü nedeniyle koptu. Şu anda ilçeye ulaşım Erfelek ilçesi üzerinden yapılıyor. Yine Ayancık'ta sel nedeniyle bazı köylerimizde köprüler zarar gördü. Sel ardından hem Genel Kurmay Komutanlığı, hem de Sahil Güvenlik bölgeye iki helikopter gönderdi. Ama bunlara da ihtiyaç olmadı. Bir helikopterimiz her ihtimale karşı Sinop Havalimanı'nda bekletiliyor. Ayrıca bölgeye gönderilen bir sahil güvenlik botu da denize sürüklenen balıkçı teknelerine ulaşmaya çalışıyor. Sevindirici olan herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmayışı" dedi.

AFAD'TAN SEL AÇIKLAMASI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar için 3 helikopter görevlendirildiğini bildirdi.AFAD'tan yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2013 Pazar günü Sinop İli Ayancık İlçesi'nde yaşanan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle vatandaşların mahsur kaldığı bilgisi alındığı belirtilerek, "Başbakanlık AFAD tarafından görevlendirilen Genelkurmay Başkanlığı'ndan 1, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 olmak üzere toplam 3 adet arama - kurtarma helikopteri bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

Başbakanlık AFAD'ın ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları, Sinop İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği koordinasyon sonucu aralarında suda arama - kurtarma ekibinin de bulunduğu toplamda 58 personel, deniz polisi ekipleri, 2'si paletli olmak üzere 12 araç, 3 ekskavatör, 1 sahil güvenlik botu ve Karayolları Sinop ve Ayancık Bakımevleri ekiplerini bölgeye gönderildiği belirtilerek, "Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmaları Başkanlığımızın koordinasyonunda havadan ve karadan devam etmektediR" denildi.


 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2013 Pazar 17:36:02
Güncelleme :27 Ağustos 2013 Salı 14:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?