3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Ayancıklı 8 öğrenci Almanya'ya gidiyor

Ayancık Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi metal işleri bölümünden mezun 8 kişinin mesleki eğitim amacıyla Almanya`ya gideceği bildirildi.

Sinop'un Ayancık ilçesinde endüstriyel teknik eğitim alanında faaliyet gösteren ve bu yıl bünyesine kattığı Anadolu Teknik Lisesi ile beraber birçok başarılı çalışmaya imza atan Ayancık Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, bünyesinden mezun ettiği öğrencileri yurt dışına göndermeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği ve mesleki eğitimin geliştirilmesini amaçlayan "Hayat Boyu Öğrenme Programı-Leonardo da Vinci Hareketlilik Çalışmaları" kapsamında okulun metal işleri bölümünden mezun 8 öğrencinin iki hafta süreyle otomobillerde bakım onarım ve üretim süreçlerindeki kaynak teknolojilerini incelemek amacıyla, masrafları Avrupa Birliği'nden karşılanmak üzere Almanya’nın Delmenhorst kentini ziyaret edecek.

Program hakkında bilgi veren Okul Müdürü Selahattin Irmalı, okulları tarafından hazırlanan projenin Ayancıklı gençlerin mesleki tecrübelerini arttırmaları açısından ve yeni kültürlerle kaynaşmaları için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

Irmalı, "Ayancık Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, Ayancık Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOBİ’ler olmak üzere Ayancık’taki resmi ve özel kurumlarla da çalışılıp, diğer meslek kolları ile ilgili yeni projeler hazırlandı. Bu projeler için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'ne başvuruları yaptık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 16:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?