5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ayancık'ta işsizliğe yeni çözüm

Sinop'un Ayancık ilçesinde Kaymakamlık tarafından ekonomiyi canlandırmak ve işsizlere iş kurmak amacıyla başlatılan proje hayata geçirildi. "SYDGM-SARP-YG" adlı proje kapsamında iş kurmak isteyenlere 2 yıl ödemesiz 4 eşit taksitli kredi imkanı sağlanıyor.

SYDGM-SARP-YG projesi hakkında bilgi veren Kaymakam Gülihsan Yiğit, çalışma kapsamında Ayancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projelerin hazırlandığını, yeni işyeri açmak için müracaat edenlere, geri dönüşümlü maddi destek sağlandığını söyledi.

Yiğit, "Ayancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçemizde bulunan fakir ve ihtiyaç sahibi olup hiçbir vergi kaydı ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza iş kurma destekleri devam ediyor. Bu kapsamda
ilçemizde şu ana kadar bir demir doğrama atölyesi ve bir de ev yemekleri lokantası açılarak faaliyete başlamış, müracaatı olan bazı projeler kabul edilmiş olup finansman beklenmektedir. Bunlar özellikle ilçede balıkçılığı geliştirici projelerdir. Diğer projeler ise değerlendirme aşamasında olup en kısa zamanda neticelenecektir. Projede kullanılan krediler 2 yıl ödemesiz 4 yıla yayılmış 4 eşit taksit olarak yani 6 yıl sonra faizsiz olarak geri alınacaktır. Özellikle üretime dönük bir mesleği icra eden işkurma taleplerinin kesinlikle yerine getirileceği belirtilmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 22:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?