5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ayancık'ta okullar ilaçlandı

AYANCIK'TA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

Sinop'un Ayancık ilçesinde belediye tarafından okul ve derslikler domuz gribine karşı dezenfekte edilerek hijyenik hale getiriliyor.

Çok hızlı yayıldığı için özellikle öğrencilerin toplu olarak bulunduğu yerlerde domuz gribinin bulaşmasını engellemek için tedbir alınıyor. Ayancık Belediyesi ekipleri ilçedeki okullarda ilaçlama yaptı.

Öğrencilerin dokunduğu noktalar ağırlıklı olarak dezenfekte edildi. Merdiven tırabzanları, sıralar ve pencere pervazları ilaçlandı. Öğrenci velileri çocuklarının gribe yakalanmasından çok korktuklarını, ancak bu ilaçlamalar sayesinde yüreklerine biraz olsun su serpildiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün, bütün okullarda dezenfekte çalışmalarının başladığını belirterek, "Virüslere karşı ilaçlarla dezenfekte çalışmalarını yapıyoruz. Bundan sonra da periyodik olarak devam edecek. Hedefimiz okullarda bu sistemi yenileyerek öğrencilerimizi koruma altına almak. En büyük iş öğrenci ve vatandaşların kendi önlemleri daha etkili oluyor. Biz öğrencilerin elle temas edecekleri tüm bölgeleri dezenfekte ederek hijyen hale getiriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 13:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?