25
Nisan
2024
Perşembe
SİNOP

Azmiyle takdir topluyor

Sinop'un merkeze bağlı Uzungüngör Köyü'nde yaşayan görme ve işitme engelli 65 yaşındaki Hicap Şen, bıçak tamirciliği yapıp dikiş dikiyor, baltayla odun kırıp sandalye imal ediyor.

Sinop'ta 2 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonucu engelli olan Hicap Şen, yaşama azmi ile takdir topladı.

Görme, konuşma ve işitme engelli Hicap Şen, bıçak sapı tamirciliğinden dikiş dikme, odun kırma işine kadar birçok işi başarı ile yapıyor. Tek başına yaşayan Şen, beş duyu organından üçünü kaybetmesine rağmen yaşama dört elle sarılarak herkese örnek oluyor. Şen, köydeki komşularını dokunarak ve koklayarak tanıyor.

Şen'in yaşadığı köyün imamı Ekrem Ünal, "Bu kardeşimiz hiç kimseden yardım almadan hayatını idame ettiriyor. Kendi odununu kırıyor, bütün işini kendisi yapıyor. Gözleri görmemesine rağmen iğne iplik ile dikiş dikiyor. Görmeyen duymayan ve konuşamayan bir insanın bütün bunları yapması çok büyük bir şey. Allah'ın buna verdiği bir güç var. Gece gündüz yönünü istikametini bulur ve her şeyini kendi yapabiliyor. Köyde vatandaşların bıçaklarına sap takar, sandalye yapıyor, kışlık yakacağı odunu kırıyor" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 14:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sinoplu Gurbetci IP: 109.91.119.xxx Tarih : 17.05.2013 01:05:23

Köyün adi Uzungüngör degil Uzungürgen, ayni zamanda Rahmetli Necmettin Erbakan'in Köyü.