3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bakan Günay 160 yıllık konağı açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyada yaşanan küresel krizin etkisiyle dövizdeki değişim oranından kaynaklanan kur farkının, turizmcilerin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağını söyledi.


Bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Boyabat ilçesinde belediye tarafından restore edilen 160 yıllık Mahmut Hüdayi Konağı'nın açılışını yaptı. Belediyeye 250 bin YTL'ye mal olan konağın açılış kurdelesini kesen Bakan Günay, burada verilen ikramı kabul etti.

Konak açılışının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Günay, Sinop'taki tarih ve kültür mirasının Türkiye toplumuna ve dünyaya sunulması konusunda çalışmaların ciddi bir şekilde sürdüğünü söyledi. Günay, "Bizim zaten bu çevrede başlattığımız iyileştirme çalışmaları ve tarihi eserleri koruma çalışmalarımız var. Sanıyorum bu gezi çalışmaların ivme kazanmasına vesile teşkil edecektir" dedi.
Bir basın mensubunun dövizde yaşanan kur farkının turizmi nasıl etkileyeceğine dair sorusuna Ertuğrul Günay, "Kurların yakın zamana kadar düşük olmasından şikayet vardı. Şimdi son krizle birlikte kurlar bir miktar oynadı. Bu da turizm sektörünün daha fazla gelir elde etmesine dönük bir sonuç teşkil ediyor. Ama bunun daha yukarılara doğru gitmemesi, makul bir seviyede kalması hepimizin ekonomimiz açısından temennisidir" diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra yine Boyabat Belediyesi tarafından 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana çeşitli savaşlarda hayatını kaybeden Boyabatlı 746 şehidin anısına yaptırılan şehitliğin açılışını yaptı. Burada konuşan Günay, "Diliyorum ki bunlar artık son şehitlerimiz olsun. Yüzyıllardır savaşmak zorunda bırakılan bir milletiz biz. Son yıllarda yeni baştan şehitler vermeye başladık. Hem dışarıda hem içerde bu çatışmalar bitsin. Bizim vatanımızda, bizim coğrafyamızda ve bizim dünyamızda bu savaşlar bitsin. İnsanlar savaşarak değil, barışarak ve yarışarak dünyayı güzelleştirmeye çalışsın. Artık çocuklarımız şehit ve gazi olmasın. Çocuklarımız artık öğretmen olsun, yargıç olsun, bilim ve sanat insanı olsun" şeklinde konuştu.


Bakan Günay daha sonra, çalınan mehter marşı ve okunan dualar ile Boyabat Şehitliği'nin açılış kurdelesini kesti. Törene Vali Zeki Şanal, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?