3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bakan Şahin'in programı olaylı geçti

Boyabat Adliye Sarayı'nın açılışına katılmak üzere Sinop'a gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in programı olaylı geçti.

Bakan Şahin'in açılış programına katıldığı sırada "bana önce iş verin" diye bağıran akli dengesi bozuk bir vatandaş ile evinin yakıldığını iddia ederek bakanla görüşmek isteyen 70 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Boyabat Adliye Sarayı'nın açılışına katılmak üzere bugün saat 11.00'de karayoluyla Sinop'un Boyabat ilçesine geldi. Bakan Şahin'i, Sinop Valisi Zeki Şanal, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Sinop Garnizon ve Jandarma Alay komutanı Albay Mustafa Akış, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Boyabat Kaymakamı Ali Partal, Boyabat Başsavcısı Hayati Keskin, Sinop Başsavcısı Sadettin Arslan, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ile AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu karşıladı.

Daha sonra folklor ekibinin sunduğu Trabzon yöresine ait kolbastı oyununun ardından programı izleyen vatandaşların arasında demir parmaklıklara tırmanan ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Özay Çelikçi (39) "Bana önce iş verin, açım ben açım" diye bağırınca, emniyet görevlileri Özay Çelik'i tören alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada polise direnen Özay Çelik, güçlükle polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. Kürsüye çıktığında Özay Çelik'in bu davranışına tepki gösteren Bakan Mehmet Ali Şahin, Çelik'in bir süre önce cezaevinden çıktığını belirterek, "Önce sen evdeki hanımına el kaldırmamayı öğren.

Yenge senden şikayetçi. Bayanlara el kaldırılmaz" diyerek tepkisini dile getirdi. Bakan Şahin, "O arkadaşımız yakın bir zamana kadar bizim misafirimizdi. Özay daha cezaevinden yeni çıktı. 'İş istiyorum' dedi. Bakın 15 Aralık'ta 15 bin yeni memur alacağız. Eğer o şartları taşıyorsa başvursun. Adalet Bakanlığı olarak infaz koruma
memurları, zabıt katipleri alıyoruz. Ama sınavla alıyoruz. Şartlarını taşıyorsa başvurur. Çünkü benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem değil. Eleman alıyoruz ama sınavla. O bakımdan benden iş isteyen o arkadaşım yanıma gelerek söylemesi gereken o sözü burada bağırarak söylemesi Boyabatlıların geleneksel misafirperverliğine yakışmadı. Çünkü ben bilirim ki Boyabatlılar son derece misafirperver insanlardır. Bir dertleri varsa gelir söylerler, biz de dertlerine merhem oluruz.

Benim Özay arkadaşıma bir nasihatim var: Lütfen yenge hanımı dövmeyin. Hanım senden çok şikayetçi Özay. Duyuyorsan beni hanımlara el uzatılmaz. Yenge hanım senden çok şikayetçi. Delikanlı adamsın. Eline taş versek sıkacak kadar güçlüsün. Hem misafirperver ol hem de el kaldırılmaması gereken bir hanıma, özellikle eşine el kaldırma" diye konuştu.


Bakan Mehmet Ali Şahin daha sonra protokol üyeleriyle birlikte Boyabat Adiyesi'nin açılış kurdelesini kesti. Bakan Şahin'nin adliyeyi binasını gezdiği sırada bina çevresinde bağırarak adalet istediğini ileri süren 70 yaşındaki Yaşar Hoşaf'ı emniyet görevlileri sakinleştiremeyince, ifadesini almak üzere özel bir taksiyle ilçe emniyet amirliğine götürdü. Hoşaf'ın evinin birleri tarafından yakıldığı ve faillerinin yargılanmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?