3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'Balıkçı barınağı' ihalesi 17 Aralık'ta

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Büyük Liman Projesi içerisinde yer alan 'balıkçı barınağı' ihalesinin 17 Aralık tarihinde yapılacağını söyledi. 

Demirciköyü mevkisinde yapılacak olan ve içinde ağır tonajlı yük gemilerinin yüklerini boşaltabileceği limanın yanında balıkçı barınağının da yer aldığı Büyük Liman Projesi'nin ihale sürecinde sona yaklaşıldı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, ihalenin ardından çalışmaların başlayacağını belirterek, ihaledeki şartlara göre çalışmanın 900 iş günü içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. 

Dodurgalı, "2 senedir çeşitli formaliteler yüzünden programa alınıp ödeneği ayrıldığı halde ihalesi yapılamayan Demirci Köy Balıkçı Barınağı'nın ihalesi 17 Aralık tarihinde Ulaştırma Bakanlığı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Yapılacak olan liman hem balıkçılarımızı koruma altına alacak hem de yatırımcılara gemilerle OSB'ye malzeme getirip, ürettikleri malları da gemilere nakletme imkanı sunacaktır. Ayrıca balıkçılarımız kent merkezinden çıkarak rahat bir nefes alırken, Sinop Limanı da o derece rahatlayacak ve küçük balıkçı tekneleri ile yatlarımızın demirleyeceği hoş bir liman haline gelecektir. Büyük Liman Projesi, Sinop'un ufkunu açacak ve geleceğini aydınlatacak bir projedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 14:26:29
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 14:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?