3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Balıkçılar ava traşlı çıkıyor

Sinop’u mesken tutan balıkçılar, av için denize açılmadan önce açık havada tıraş oluyorlar.
Hamsi sezonu boyunca Sinop’ta adeta karargah kuran balıkçılar, hayatlarını güç şartlarda devam ettiriyor.

 Barınma ihtiyaçlarını kamyon kasaları, karavan ve içerisine ranza yerleştirdikleri otobüslerde karşılayan balıkçılar, günlük tıraşlarını ise açık havada arkadaşlarının yardımı ile oluyor.

Aralarında berberlik yapabilecek kabiliyette olanları belirleyen balıkçılar, piyasa fiyatının oldukça altında tıraş olma imkanı buluyor. Balıkçılar saç-sakal tıraşlarını açık havada 2 milyon liraya olabiliyor.


Bu arada özellikle sakal tıraşına para vermek istemeyen bazı balıkçılar ise ayna ve tıraş bıçaklarını alıp kendileri tıraş olmayı tercih ediyor.

Hamsi sezonu başında Ordu’dan Sinop’a gelen Muhammet Demirbaş da avlanma dışında kalan boş zamanlarında eski mesleği olan berberliği sürdürüyor.

Arkadaşlarını 2 milyon liradan saç-sakal tıraşı yapan Demirbaş, "Hem balıkçılık, hem berberlik yapıyorum. Biraz da sevdiğim mesleğimi hobi olarak devam ettiriyorum. Kaldığımız mekanlara hamsipalas deniliyorsa, yaptığımız tıraşa da hamsitıraş diyebiliriz herhalde. Arkadaşlarımı her hamsi avı öncesi ve sonrası tıraş ediyorum. AB’ye girme sürecinde temizliğimize dikkat etmemiz lazım. Saçı sakalı birbirine karışmış balıkçılar yerine tıraşlı ve bakımlı balıkçılarla AB’ye gireceğiz" diye konuştu.

Sinop
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?