5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Balıkçılar hamsiden de umudu kesti

BALIKÇILARIN UMUDU KIRILDI

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, palamut sezonundan umduklarını bulamadıklarını belirterek, hamsi konusunda da şimdiden ümitlerinin kırıldığını söyledi.

Balıkçıların hamsiyi bu yıl çok erken avlamaya başladığına dikkat çeken Ali Bayrak, "Palamuttan istediğimizi bulamayınca, hamsiye bu yıl erken başladık. Hamsi avına Ekim'de değil, Kasım ayında başlamalıydık. Tabii bu konuda balıkçıları suçlayamayız. Arkadaşlarımız elemanlarına maaş vermek zorunda. Teknesinde 25-30 eleman çalıştıran balıkçılarımız var. Bu balıkçılarımız işçilerinin her birine en az bin TL para ödüyor. Tasfiye etmektense hamsiyi erken tutma yoluna gittiler. Başka seçenek yoktu" dedi.

Bu yıl kota uygulamasına başlandığını, ancak şu anda kotayı dolduracak hamsiyi bile avlayamadıklarını kaydeden Bayrak, "Kota uygulaması başladı. Ama kotayı dolduracak hamsi yok. 700 kasa kotalı bir teknesi olan balıkçımız, 60 kasa hamsi tutsa kendini şanslı sayıyor ve mutlu oluyor. Palamuttan umduğumuzu bulamadığımız gibi hamsinin de akıbeti bu sezon için pek iyi görünmüyor. Hala deniz suyu sıcaklığı 21 derece. Deniz suyu sıcaklığı 16 derece seviyelerine düşmesi gerekiyor. Sıcaklık 16 derece seviyesine ulaştığında balıklar, türleri ve ağırlıklarına göre ayrı sürüler halinde dolaşıyor" diye konuştu.

BALIKÇILARIN UMUDU KIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:28:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 01:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?