5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Balıkçılara malzeme yardımı

Sinop'un Durağan ilçesinde kaymakamlık tarafından balıkçılara malzeme yardımı yapıldı.


İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin tarafından başlatılan çalışma kapsamında, ilçe sınırları içerisinde bulunan Altınkaya Baraj Gölü’nde faaliyet gösteren S.S.Durağan ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi üyelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarını kullanarak balıkçılık malzemesi dağıtıldı. Gölet kıyısında gerçekleştirilen dağıtım töreninde, ağ, kürek, sandal boyası gibi bir çok farklı av aletlerinden oluşan malzemeleri Kaykamak T. Hakan Bilgin balıkçılara bizzat kendisi verdi.


Zor şartlar altında geçimlerini sürdürmeye çalışan Durağanlı balıkçılara vakıf kaynaklarını kullanarak daha modern ve rahat avlanabilmelerinin önünü açacak malzeme desteği verdiklerini belirten Hakan Bilgin, "Amacımız balıkçılarımızın daha iyi şartlarda ve teknik olarak balıkçılık yapmalarını temin etmek. Kendilerine yasal çerçevede balıkçılıklarını yapmalarını ve özellikle yavrulama döneminde yasaklara uymalarını ve uymayan kişileride uyarmalarını öneriyoruz. Çünkü bu göl onların geçim kaynakları” dedi.


Tören bitiminde Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Latif Kabadayı da balıkçılar adına yapılan destekten dolayı Kaymakam Turgay Hakan Bilgin'e teşekkür etti. Dağıtım töreni sırasında İlçe Tarım Müdürü Mustafa Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Topçu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun Altay'da hazır bulundu.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 19:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?