3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Balıkçıların 'Hamsipalas'ı

Balıkçılar, hamsi sezonu boyunca "Hamsipalas"ta konaklıyor. Karadenizli balıkçılar, her yıl dört gözle bekledikleri hamsi sezonunda, adeta birer otel haline getirdikleri otobüs ve konteynırlarda konaklıyor.

Umutla başladıkları sezonda hamsinin peşinde liman liman gezen Karadenizli balıkçıların hamsiyle birlikte geldikleri Sinop, her yıl olduğu gibi bu yıl da ekmek kapısı oldu. Kendi aralarında "Hamsipalas" ismini verdikleri toplu ve yük taşıma araçlarından yaptıkları barınakları, Sinop Limaniçi mevkiine konuşlandıran balıkçılar, nasiplerini aramaya başladı.

Hava şartlarına göre hemen her gün hamsi için denize çıkan balıkçılar, ağlarını topladıktan ve gündelik işlerini bitirdikten sonra topluca Hamsipalas’ta konaklıyor. Barınakların dar olması, balıkçıların istirahat sırasında adeta balık istifi gibi sıralanmasına neden olsa da, onlar yılların verdiği alışkanlıkla olayı benimsemiş durumda. Aralarında iş bölümü yapan balıkçılar, yemeklerini kendileri hazırlarken, bulaşık ve çamaşırlarını da yine kendileri yıkıyor.

sinop
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 12:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?