3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Baltalı saldırıyı kınadı

AK PARTİ’Lİ TOKMAK, BALTALI SALDIRIYI KINADI

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Gerze ilçesinde baltalı saldırıya uğrayan teşkilat üyelerini evlerinde ziyaret etti. Tokmak burada yaptığı açıklamada teşkilat üyesi bayanlara yapılan saldırıyı kınadı.

Cengiz Tokmak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seçim çalışması yaparken baltalı saldırıya uğrayan kadın kolları üyelerinin başına gelenlerin AK Parti teşkilatı olarak kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Tokmak açıklamasına şöyle devam etti: "Olayın duyulması ardından parti temsilcilerimizle birlikte Gerze ilçesine hareket ederek saldırıya uğrayan üyelerimizi evinde ziyaret ettik. Kendilerinden orada yaşananlarla ilgili bilgi aldık. Bu tür saldırılar bizler açısından kabul edilemez. Neticede 12 Haziran genel seçimlerine kadar her parti demokratik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir. Hal böyle iken seçim çalışmaları yapan insanlara sözlü veya baltalı saldırmak, hakaret etmek bizler açısından tasvip edilecek bir durum değildir. AK Parti Gerze Kadın Kolları üyesi olan arkadaşlarımız, yapılan saldırı sonrasında konuyu adli mercilere taşımıştır. Bizler de AK Parti İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. AK Parti teşkilatı olarak bizler bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmaması adına herkesi daha dikkatli ve hoşgörülü olmaya davet ediyoruz. Demokrasi karşıt fikirlerin tahammülünü gerektirir."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 15:10:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 22:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?