3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Başarmaktan başka çare yok

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Sinoplu öğrencilere 'Öğrenci Başarısında Moral ve Motivasyon' konulu bir konferans verdi.

Sinop Aydınlar Ocağı ve Sinop Üniversiteliler Derneği ile Sinop Ülkü Ocağı işbirliğinde Sinop İl Kültür Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Doç. Dr. Halit Ertuğrul, öğrencilerin 2 konu için başarılı olmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki anne babalar kendi gelecekleri için değil, sadece çocuklarının başarılı olmaları için çalıştığını belirten Ertuğrul, "Bunun için öncelikle öğrenci olarak anne ve babalarımızı mutlu etmek için başarılı olmalıyız. Başarılı olmamız için ikinci nedenimiz ise ömür boyu ayaklar altında gezmemek ve kimseye muhtaç olmamaktır" dedi.

Öğrencilere başarmaktan başka çarelerinin olmadığını belirten Doç. Dr. Halit Ertuğrul, "Bugün yeniden bir karar vermeliyiz. Bütün zorluklara rağmen anne ve babalarımızı mutlu etmek için başarılı olmalıyız" diye konuştu. Çeşitli hayat hikayelerinden de örnekler veren Ertuğrul'un konferansı yaklaşık 2 saat sürdü.

Konferans sonrası Ertuğrul, okurlarına kitaplarını imzaladı. Konferansı Sinop Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Üniversite Öğrencileri Derneği Başkanı Beyazıt Kızıltaş ile çok sayıda öğrenci izledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 16:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?