2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Başkan Yüksek'ten Altay'a tepki

BAŞKAN YÜKSEK'TEN ALTAY'A TEPKİ

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın Kars'taki heykel tartışması üzerine Sinop ve Zonguldak'ta yaptığı, "Asıl ucube başbakanın kendisidir" açıklamasına AK Parti kanadından tepkiler sürüyor.

Sinop'un Dikmen İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek yaptığı yazılı açıklamada, Altay'ın sözlerini kınadı. Birilerinin insan ihtiyaçlarını, önceliklerini bilmeden ve bunlardan bihaber yaşadıklarını belirten Yüksek, "Kars'a belki hiç gitmemişler. Gerçi bunlar Ankara'dan öteye geçemiyorlar. O yüzden orada yapılması gereken alt ve üst yapı, vatandaşın talep ve beklentilerini bilmedikleri için böyle yorumlayabilirler. O ne olduğu, ne anlama geldiği belli olmayan, Kars ilimizin asıl tarihi güzelliklerini kapatan ve Karslı hemşerilerimiz tarafından da tuhaf karşılanan o yapı için söylenecek en doğru kelimeyi sözün sultanı Başbakanımız söylemiştir. Sayın Altay 2 dönemdir Sinop milletvekili olmasına rağmen Sinop'a ne kazandırmıştır ki bu ülkenin Başbakanı için böyle konuşabiliyor. Başbakan'a ucube yakıştırması yapan zihniyeti kınıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:36:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 18:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 20.01.2011 20:03:58

Siyasette bu tur sozcuklerin kullanimi RTE'ye ne yazik ki daha cok oy kazandiriyor. Halkimiz da maalesef "anani al git", "ucube" gibi cikislari begenecek seviyeye indi herhalde? Sn.Altay ucube sozcugunu RTE'ye iade edince nicin suc oluyor, anlamak mumkun degil. Ikisi de halkin vekili, asiller kendisini korusun, vekili korumak nicin? Ayrica Sn. Altay'in elinde sihirli degnek mi var da Sinop'a bir sey yapmadi? Kendisini "Sultan" yerine koyan RTE ve ekibinden bekleyin Sinop'a hizmeti. Bu onlarin gorevi? Sanatciyi korudugunuz icin tebrikler Sn. Altay. Dikmen Bld. Baskani'na: Senin sesinin Dikmen'den ote gitmemesi gerekir. Sectigin "bey" yeteri kadar konusuyor zaten. Puan toplamaya calisma lutfen.