5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Başsavcı Topaç görevine başladı

Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamesi'yle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ömür Topaç, bugün görevine başladı.

Atatürk'ün Sinop'a gelişinin yıldönümü ve Kadir Gecesi'nde görevine başlamış olmanın kendisi için büyük önem taşıdığını belirten Başsavcı Ömür Topaç, Sinop'ta görev yapmaktan mutu olduğunu söyledi.

Topaç, "Sinop'a ilk kez geldim. Gerçekten çok güzel bir şehir. Güzel bir coğrafyada bulunuyor. Tarihi Cezaevi ile öne çıkmış bir kent. İnsanları gördüğüm kadarıyla da oldukça müstesna. Burada çalışacak olmaktan mutluyum" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ömür Topaç, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sırasıyla Şebinkarahisar (Giresun), Araban (Gaziantep), Develi (Kayseri), Bandırma (Balıkesir) Cumhuriyet Savcılığı görevlerinden sonra 2007 yılı yaz kararnamesi ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ömür Topaç'ın çeşitli gazete ve dergilerde hukuksal konularda yayınlanmış makaleleri bulunmakta. Topaç, evli ve 2 çocuk babası.

Son kararnameyle Sinop Başsavcısı Sadettin Aslan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmış, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı'na Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç getirilmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 20:26:24
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 20:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?