5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Bayan Futbol köyü açıldı

Türkiye'de ilk defa geçen yıl Sinop'ta uygulanan Bayanlar Futbol Köyü projesinin, bu yılki ayağı yine Sinop'ta başladı.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlatılan Bayanlar Futbol Köyü Projesi'ne Türkiye'nin çeşitli illerinden 12-13 yaş grubu 80 bayan sporcu katılıyor. 8 uzman antrenör ve 1 idari koordinatör ile 1 teknik sorumlu nezaretinde Sinop Şehir Stadı'nda başlayan Futbol Köyü Projesi'ni, A Milli Bayan Futbol Takımı Teknik Direktörü Hamdi Aslan yönetiyor. Projenin Türkiye'deki bayan futbolcu sayısını artıracağını belirten teknik direktör Hamdi Aslan, sporcu kızların hem eğlendiğini hem de eğitildiğini
söyledi. Aslan, "Bayanlar Futbol Köyü, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Merkezi Herkes İçin Futbol Birimi'nin düzenlemiş olduğu bir proje. Amacımız Türkiye'deki bayan futbolunu yaygınlaştırmak. Kız çocuklarımıza futbolu sevdirmek ve futbolu eğlenceli hale getirmek. Bu proje ilk defa geçen yıl Sinop'ta yapıldı. Her açıdan çok güzel bir yerdeyiz. Çocuklarımız hem öğreniyor, hem eğleniyor. İnanıyorumki bayan futbolu Türkiye'de çok iyi yerlere gelecek ve bayan futbolcu sayısı artacaktır" dedi.
A Milli Bayan Futbol Takımı Antrenörü Nihan Su ise, "İlk defa geçen yıl kız futbol köyü kuruldu. Bu önemli bir proje ve inanıyorum ki bu projenin devamı gelecektir. Burada çok yönlü bir eğitim programı uygulanıyor" diye konuştu. Projenin 10 günlük kamp süresini kapsadığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu Elibol IP: 78.165.16.xxx Tarih : 13.08.2009 21:39:57

FUTBOOL oynamayı çok seviyorum ve gögsümü gere gerede oynayacağım...