5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Baykal Sinop'a teşekküre geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Sinop'a 'teşekkür' ziyaretinde bulundu.


Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde önemli bir başarı kazanan Sinop parti örgütü ve Sinop'un CHP'li yeni Belediye Başkanı Baki Ergül ile vatandaşlarla buluşmak üzere özel bir uçakla Sinop'a geldi. Deniz Baykal'a Sinop ziyareti sırasında CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, CHP Samsun Milletvekili ve MYK Üyesi Suat Binici ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay eşlik etti.


CHP lideri Baykal, Belediye Başkanlığı binası önünde büyük bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. İlk olarak Sinop'un CHP'li yeni Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret eden Baykal, burada Ergül'ü tebrik etmesinin ardından hatıra fotoğraf çektirdi ve belediyenin şeref defterini imzaladı. Daha sonra yeni seçilen belediye meclis üyelerine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Baykal, buradaki programın ardından belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti.


Konuşmasında, Sinoplulara hitaben, "Siz bizi mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin" diyen Deniz Baykal, Sinop'taki sevincin aslında gelecek seçimlere umut anlamına geldiğini söyledi. Baykal, "Bu seçimleri de bizi çok mutlu ettiniz. Sinop halkının onayını desteğini alabilmek bizim için büyük bir onurdur, şereftir. Baki Ergül'ü gönülden içtenlikle, ezici bir çoğunlukla sahiplenerek göreve getirdiniz. Biz de Sinop halkının bu kararının önemini, değerini yüreğimizde hissediyoruz. Bizim Sinop'ta bu seçimi almamız ayrı bir anlam taşıyor. Sadece Sinop'a değil bütün Türkiye'de vatandaşlarımızın yüreğinde bir umut ışığı yaktığınız için, her türlü baskıyı, zorlamayı, haksızlığı tehdidi, şantajı bir tarafa bırakarak, gerçeği, doğruyu, hakkı olanı yer taşıyabilir inancını bir kere daha güçlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Geride bıraktığımız bir seçimin sevincini paylaşmak için bir araya gelmiş olduğumuza tam inanamıyorum. Elbette geride bıraktığımız seçimin mutluluğunu yaşıyorsunuz.

Bu beraberliğinizi ifade ediyorsunuz. Ama bana öyle geliyor ki, geçmiş olan bir seçimden çok, gelecek bir seçimin umudunu da temsil etmeye çalışıyorsunuz. Tamam, o seçimin mutluluğunu yaşıyoruz ama gözümüzü geleceğe dikelim, orası için, iddialarımız, planlarımız, umutlarımız, heyecanımız, bekleyişimiz var diyorsunuz" dedi.


Türkiye'de dürüstlüğü ve ahlakı hakim kılacaklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Yolsuzluklarla, samimiyetle mücadele eden bir iktidarı hayata geçireceğiz. Bu memlekette çiftçiye, işçiye, esnafa, dürüst işadamına, sanayicisine sahip çıkılması lazımdır. Bu memleketin kaynaklarına sahip çıkılması lazımdır. Bunu başarabiliriz duygusu içine siz girdiniz ve milleti de bu duyguya soktunuz. El ele birlikte en güzel mücadeleyi vereceğiz ve Türkiye'nin yüzünü hep birlikte ağartacağız. Sinop gerçekten
iftihar ettiğimiz bir yöremiz. Belediye Başkanımızın yapacağı güzel yatırım ve çalışmalarla ülkenin göz bebeği olacak. Sinop Karadeniz'in incisi olacak. Gerçekten bizi mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin. Allah mahcup etmesin. Sizlere layık olacağız" diye konuştu.
Sinop programını tamamlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, daha sonra beraberindekiler ile birlikte uçakla Trabzon'a hareket etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?