3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin sempozyumu

2007 yılında kurulan Sinop Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından "Sempozyum" düzenlendi.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Sporcu Kamp Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve dernek üyelerinin ilk dayanışma toplantısı olarak nitelendirilen sempozyumda, derneğin vizyon ve hedefleri ile bundan sonraki süreçte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Dernek Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Erdem Özdemir'in açılış konuşması ardından başlayan sempozyuma, konuşmacı olarak katılan Necdet Kanal beden eğitimi, oyun, spor, cimnastik tanıtım ve açıklamaları konularında bilgi verirken, Mustafa Çevik tarafından tören organizasyonları, protokol ve nezaket kuralları, Mehmet Akalın tarafından da beden eğitimi ve spora bakış konulu konuşmalar yapıldı.

Sempozyumda emekli beden eğitimi öğretmeni Metin Özkoç tarafından yapılan konuşma da ilgiyle dinlendi. 39 üyeye sahip olan derneğin amacının, mesleki dayanışmanın sağlanması olduğunu belirten Dernek Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Erdem Özdemir, beden eğitimi öğretmeninin sorunlarının her platformda dile getirilerek kamuoyu oluşturulacağını söyledi.

Erdem Özdemir, "Sorunlarına çözüm yollarını birlikte bulacağız. Bu doğrultuda dernek üyelerimizin görüşleri bize yön verecektir. Çağdaş bir dernek olarak mesleki dayanışmayı amaçlıyoruz. Beden eğitimi öğretmenlerimiz, asli görevleri dışında, günlük mesai, hafta sonu, bayram tatillerinde daha fazla mesai harcayan, her türlü eksiklik ve aksaklığa rağmen görevlerini büyük bir özveriyle sürdürmektedirler. Dernek olarak beden eğitimi öğretmenlerimizin sorunlarına çözüm üretilmesi, kamuoyu oluşturulması gibi amaçlar doğrultusunda kurulan derneğimiz, bu günkü sempozyum ile ilk ciddi dayanışma toplantısını yapmıştır" dedi.

Sempozyuma Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çelik ile dernek üyesi beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:31:56
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 21:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent gül IP: 88.227.23.xxx Tarih : 17.02.2008 20:29:59

öncelikle spor ve spor adına yapılan işleri haber yapıp yayınladığınız için teşekkür ederim.bende bir beden eğitimi öğretmeniyim dernek üyesiyim vede dernek yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyorum.ancak haberinizde bir sorun var biz bedenci deyil;beden eğitimi öğretmeniyiz.bedenci ve beden eğitimi öğretmeni arasında dağlar var.biz yani beden eğitimi öğretmenleri bedenci kelimesini asla kabul etmezler.çoğu zaman sesleri çıkmaz ama için için kızarlar lütfen haberinizin başlığını deyiştiriniz.ve bu yorumumuda yayınlayınız.teşekkür ederim.saygılarımla..