5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Belediye çalışanlarına müjdeli haber

Sinop Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 2 aydır süren ve geçen hafta tamamlanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bu gün düzenlenen törenle imza altına alındı.

Törende belediye işçilerine veda konuşması yapan Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer duygulu anlar yaşadı.


Otel Melia Kasım'da düzenlenen törene Belediye-İş Genel Mali Sekreter Cahit Korkmaz, Belediye-İş Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Bayram Özkan, Belediye-İş Sinop Temsilcisi Çeten Takar, sendikanın Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz ile Sinop Belediyesi çalışanları katıldı. Törende toplu iş sözleşmesi metni, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile Belediye-İş Genel Mali Sekreter Cahit Korkmaz tarafından imzalandı. Yaptığı duygusal konuşmayla belediye işçilerine veda eden Başkan Yılmazer, konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı.

Yılmazer, "İçinizden mutlaka kırdıklarım, azarladıklarım olmuştur. Onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Ama bilin ki bunlar hizmetlerin yürümesi ve Sinop için olmuştur. Şu anda 1.5 maaş alacağınız var. Şubat alacaklarınızı yarım verdim. Mart alacaklarınızı ödeyemedim. Bunun sıkıntısını bir ben bilirim. Siz maaş almadan ben maaş almayacağım demiştim. Bu sözümde duramadım. Şubat maaşımı aldım.

Çünkü bir daha belediyeye gelmek istemedim. Toplu iş sözleşmesini daha önce yapmak istedik. Ama bu zamana nasip oldu. Sizleri öksüz evlat gibi bırakmak istemedim. Hiç bir belediye başkanı böyle bir dönemde sendikal sözleşme yapmaz. Vermiş olduğum sözü tutarak bu sözleşmeyi imzaladım. Göreve geldiğimde tüm personelimizi sendikalı yapacağımızı söyledim ve bunu yaptım. Buradaki hedef gider ayak bizden sonraki yönetimi zor duruma sokmak ya da sizlere yaranmak değil. Biz burada adaleti sağlamayı gözettik. Bunda da başarılı olduk" diye konuştu. Yapılan konuşmalar ardından Belediye-İş tarafından Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'e plaket verildi. Tören bitiminde işçilere ikramda bulunuldu.


Bu arada imza altına alınan görüşmeler sonucunda en düşük işçi maaşı 2008 yılı itibariyle 950 TL'ye yükseltilirken, 2009 yılı içinde yüzde 10'luk artış yapıldı. Bedenen çalışan işçilere de maaşlara her ay 300 TL sorumluluk zammının karara bağlandığı görüşmeler sonucunda, itfaiye ve zabıta elemanlarının ise maaşlarına ise 100'er TL zam öngörüldü.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?