5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Belediye ile sendika anlaşmak üzere

Sinop Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi.

Birçok madde üzerinde karşılıklı mutabakatın sağlandığı görüşmelerin yarınki son oturumla birlikte sona ereceği bildirildi.

Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen görüşmelere Sinop Belediye Başkan Zeki Yılmazer, Belediye-İş Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye-İş Genel Mali Sekreter Cahit Korkmaz, Belediye-İş Sinop Temsilcisi Çeten Takar, aracı sendika Mahalli-İş Sendikası (MİS) yetkilileri, belediye birim müdürleri ile diğer sendika yetkilileri katıldı.


Görüşmeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, toplu iş görüşmelerinin gayet olumlu geçtiğini ve bir çok konuda mutabakat sağlandığını söyledi. Yılmazer, "Belediye-İş ile biraz geçte olsa, 1.5 yıl sonra da olsa toplu sözleşme imzalama aşamasına geldik. Görevimizin son günlerinde buna nail olmak beni mutlu ediyor. Önce arkadaşlarımız taleplerini aracı sendikaya Mahalli iş Sendikası'na (MİS) verdiler. MİS'te İlimizi temsil eden yetkili arkadaşlarımız ile birçok konuda mutabık kaldılar. Mutabık kalamadıkları konuları da bize getirdiler.

Bu günde sendika temsilcileri ile beraber mutabık kalınamayan konularla ilgili görüşmeler yaptık. Görüşmeler gayet olumlu geçti. Yarın tekrar bir araya gelip, bu konuları tamamen netleştireceğiz. Daha sonra basınımızın ve işçilerimizin huzurunda görüşmeleri imza altına alacağız. Biz işçimizin mağduriyetini hiç bir zaman istemiyoruz. Gereken yapıldı ve tüm konuların üzerinde çalıştık. İşçilerimi giderayak mutlu ederek ayrılmak istiyorum" dedi


Belediye-İş Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz ise görüşmelerin karşılıklı anlayış çerçevesi içerisinde sürdüğünü söyledi. Korkmaz, "Sinop Belediyesi ile sendikamız arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin şimdiden hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Görüşmelerimiz gerçekten karşılıklı anlayış ve özveri içerisinde devam etti. Şu ana kadar olumsuz seyreden hiç bir konu söz konusu değil. Hemen hemen yaklaşık 60 maddelik teklif tasarımızın büyük bölümünde anlaşma sağladık. Tabii bu teklif tasarımıza ilişkin belediyeye sunmuş olduğumuz öneriler vardı. Anlaşma sağlayamadığımız maddeler üzerine belediye başka teklifler getirdi. Biz, işçilerimizle ortak karar verme gibi bir anlayışa sahibiz. Bu teklifleri değerlendireceğiz. Görüşmelerde mutlu sona geliyoruz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beledıye personel IP: 78.161.222.xxx Tarih : 12.03.2009 22:24:25

gıder ayak da olsa  bır ıyılık yaptın baskanım sana tesekkur ederim insallah  simdi belediye ye  iktidardan olan baskan adayı gelirde bu verdigin maası alirız   yoksa   gelen para kesilecek yine maas alamayacagız    sana tsk eder  sıvıl hayatta basarılar dilerim .