3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Belediye meclis toplantısında gerginlik

Sinop Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısını yeni binasında gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in başkanlık ettiği toplantıda bazı CHP'li meclis üyeleri oturumu terk etti.


Geçen yıllarda Sinop Belediyesi'ne kazandırılan eski TEKEL Müdürlüğü binası bünyesinde Sinop Belediye Meclisi için oluşturulan yeni toplantı salonunda ilk oturum bu gün gerçekleştirildi. Toplantı salonunun Sinop'a hayırlı olması dilekleriyle oturumu açan Başkan Yılmazer, "5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre meclis toplantıları hem halka hem de basınımıza açık olur. Ancak bizim bu zamana kadar mevcut toplantı salonumuzun darlığı ve yetersizliği nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Yeni salonumuz çok geniş olmasa da şu an itibariyle önceki salonumuzdan daha çok ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede. Artık meclis toplantılarımızı halkımız ve basınımız takip edebilecek. Gerçekten çok sevinçliyim. Böyle bir mekanı halkımıza kazandırdık. Sinopumuza hayırlı olsun" dedi.
Gündem maddelerine geçilmeden önce, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, geçen ay meclis tarafından reddedilen Samsunlu bir firmanın Ada Başı İnciraltı mevkisinde yapmak istediği havuz sistemli yaklaşık 25 milyon dolara mal olacak olan gemi tersanesi talebini, bir sonraki oturumda tekrar gündeme getireceğini söyledi.

Yapılan yoklama ardından gündem maddelerine geçildi. Oturumda, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) tarafından kent merkezindeki elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları kapsamında, 13 trafonun yere indirilmesi konusu görüşüldü. Toplantının son kısmında görüşülmeye başlanan Askeri Karakum mevkisinde bir firma tarafından yapılmak istenen otel ve bungolovlardan oluşacak olan turizm tesisindeki kat yüksekliği konusunda Başkan Yılmazer ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında CHP'li 4 meclis üyesi olayı protesto ederek oturumu terk etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?