3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Belediyelerin elektrikleri kesilebilir

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan, kamu kurumlarının borçlarının tahsili noktasında büyük problemler yaşadıklarını söyledi.


Borçlarını ödemeyen kurum ve belediyelere uyarıda bulunan Mehmet Özkan, "Biz bu günkü işlevimizi yerine getirmemiz için öncelikle cari faturalarımızı tahsil etmemiz gerekiyor. Bunlar ödenmediği takdirde biz çökme durumuna geliriz. Bu süreçte kendimiz çöktüğümüz gibi bizimle birlikte üretim şirketleri ve iletim şirketleri de çöker" dedi.


YEDAŞ tarafından Sinop'taki kamu kurum ve belediyelerin elektrik borçlarının tahsilatlarının hızlandırılmasına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. YEDAŞ Sinop İl Müdürlüğü tarafından Polis evinde gerçekleştirilen toplantıya YEDAŞ 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan, YEDAŞ Sinop İl Müdürü Murat Kılıç, İl Defterdarı Hayati Dinç, İl Müftü Vekili Süleyman Çoban, belediye başkanları ve bazı kurumların müdürleri katıldı. Toplantıda masaya yatırılan borçlar belediye başkanlarını terletti.
YEDAŞ 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan, "Bütçelerinin yeterli gelire sahip olmamaları, personel giderinin ve bir çok ekonomik yükün belediyelerin kamu borçlarını ödemede sıkıntı oluşturduğunu" belirten belediye başkanlarına cevap verdi.


YEDAŞ 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan da, borçların ödenmediği takdirde belediyelerde elektrik kesintileri uygulanabileceğini söyledi. Sinop'ta resmi kurumlardan 2005 yılı sonrası 5 milyon 50 YTL, belediyelerden 4 milyon 105 bin YTL alacakları olduğunu anlatan Özkan, şöyle konuştu: "Sizden tahsil edemediğimiz her kuruş paranın yüzde 4 oranında yatırım yapamıyoruz. Bu gün bu bölgede şirket bazında 2004 yılı öncesi yapılandırmalar dahil 134 milyon YTL civarında geçmişe yönelik alacağımız var. Bunun yüzde 4'ünü hesaplayın. O kadar yatırımı biz bu bölgede yapamıyoruz." Neticede devletin çarklar zincirinden oluştuğunu anlatan Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çarkların sağlam dönmesi, devletin sağlam işlemesi demektir. Bu çarkları iyi işletecek olan da bizleriz. Bunun için bir başlangıç yapmalıyız. Cari borçları bir an önce tahsil etmemiz lazım. Sadece bizim belediyelerden alacağımız yok. Okullarımız, sağlık kuruluşlarımız, camilerimizde yer alıyor. Bizim amacımız öncelikle elektriği kesmek değil. Biz bu günkü işlevimizi yerine getirmemiz için öncelikle cari faturalarımızı tahsil etmemiz gerekiyor. Ödemediğiniz takdirde, bizde çökme durumuna geliriz. Bu süreçte kendimiz çöktüğümüz gibi bizimle birlikte üretim şirketleri ve iletim şirketleri de çökecektir. Kendi borçlarımızı ödemek için elektrik kesme işlemine devam etmek zorunda olduğumuzu söylemek isterim."

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?