3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Berber koltuğunda kene paniği

SİNOP'un Durağan İlçesi'nde, tıraş olmaya berbere giden 76 yaşındaki Hüseyin Yurtseven'in çenesinin altında sakallarının arasında kene çıktı.

Berber Faruk Adıgüzel tarafından fark edilen kene, Devlet Hastanesi’nde operasyonla çıkarıldı. Yurtseven'in kan örneği incelemeye alındı.

Durağan'a bağlı Alpaşlı Köyü'nde oturan Hüseyin Yurtseven, tıraş olmak için berbere gitti. Tıraş olurken, berber Faruk Adıgüzel, Yurtseven'in çene altındaki sakallarının arasında keneyi farketti. Hemen Durağan Devlet Hastanesi'ne götürülen Hüseyin Yurtseven'in çenesindeki kene doktor tarafından operasyonla çıkarıldı, ardından da kan örneği alındı. Kontrol altında tutulan Yurtseven'in kan örneği inceleniyor.

Yetkililer, ilk belirlemelere göre Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsünün olmadığını ancak her ihtimale karşı hastanın kontrol altında tutulacağını belirtti.

Kan değerlerinin normal olduğu belirtilen Yurtseven, “Kene beni ne zaman ve nerede ısırdı bilmiyorum. Tıraş olurken, berberin fark etmesi üzerine hastaneye geldim. Kendimi iyi hissediyorum” dedi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 14:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin KURT IP: 88.238.109.xxx Tarih : 25.05.2008 19:43:25

ben de bir sinoplu olarak nekadar kırsal kesimlerde beyefendi yaşasada konturolaltın da tutulmasının yararlı olacagına inanıyorum sinop halkına sevgilerle.