3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bilardo merakı kurs açtırdı

Bayanlar, futboldan sonra şimdi de bilardo sporuna merak saldı. Bayanların ilgisi üzerine Sinop Bilardo İl Temsilciliği tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bilardo kız kursu açıldı.

İlk etapta 15 bayanın katılımı ile başlayan kurslarda bayanlar futbolda olduğu gibi erkeklere de adeta meydan okuyor. Her gün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren kurslarda ıstakalarını ve toplarını alan kursiyer bayanlar, amatör de olsalar daha şimdiden bilardo sporunun tadını çıkartıyor.

Kursların bayanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve çok sayıda başvurunun olduğunu belirten Bilardo İl Temsilcisi Nurettin Karakurt, bayanların bilardo sporuna erkeklerden daha yatkın ve kabiliyetli olduğunu söyledi. Karakurt, "Her akşam 2 saat civarında temel eğitim antrenmanları yapıyoruz. Bayanların ıstaka ve topla buluştuktan sonra bu sporu yapabileceklerine yönelik güvenleri oldukça arttı. Bilardoyu aslında ben erkeklerden ziyade bayanların sporu olarak görüyorum. Çünkü bilardo oldukça dikkat istiyor. Tabii fiziki bir güç de söz konusu değil. Tamamen beyin sporu. Yani beynin kaslarla olan koordinasyonu olarak adlandırabiliriz. Bayanlarda, dikkat, zariflik ve incelik erkeklere oranla daha fazla olduğu için bilardo onlar için en ideal spor" dedi.

sinop
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:29:27
Güncelleme :27 Kasım 2004 Cumartesi 14:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?