5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Bin sülün doğaya salındı

SİNOP'TA BİN SÜLÜN DOĞAYA BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan 'doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları' kapsamında Samsun Üretme İstasyonu'nda üretilen bin adet sülün Sinop'ta doğaya bırakıldı.

Sinop İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği tarafından, doğal ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi amacıyla doğa harikası Akliman mevkisinde kurulan Bozburun Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bekletilen ve belli olgunluğa gelen sülünler tabiatla buluştu. Doğal ortamda kurulan kafeslerin açılması sonrası bin sülün çevreye dağıldı. Doğaya bırakılan sülünlerin kısa sürede çoğalması bekleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Yusuf Kadı yaptıkları organizasyonla doğal yaşama katkıda bulunduklarını söyledi. Kadı, "Çalışma kapsamında sülünler ilk etapta doğaya hazırlanıyor. Ekiplerimiz sülünleri sürekli kontrol ediyor ve beslenmelerini sağlamak için yemleme yapılıyor. Amacımız türün popülasyonunu sağlamaktır. Sülünlerin bırakıldığı alan türün ekolojik ve biyolojik özellikleri ile doğal yaşam alanları dikkate alınarak seçilmiş olup, kuşların barınabilecekleri, yuva kurabilecekleri, yavrularını büyütebilecekleri, içinde doğal su kaynaklarının olduğu alandır" dedi.

SİNOP'TA BİN SÜLÜN DOĞAYA BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:57:02
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?