8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Bir doğa harikası turizme açılıyor

Doğa harikası Sarıkum Gölü turizme açılıyor. İçerisinde deniz, göl, orman ve çölü bir arada barındıran, Ramsar kriterlerine göre Türkiye’deki uluslararası öneme sahip 135 sulak alandan biri olan Sarıkum Kuş Gölü, Sinop Valiliği ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında ekoturizme açılıyor.

Proje kapsamında Sinop’un 23 kilometre Batısında bulunan Sarıkum Gölü çevresi, çeşitli turistlik tesislerle yürüyüş yolları ve gölü her yıl ziyaret eden çok sayıda kuş türünün gözetlenebileceği gözetleme kuleleri ile donatılacak.

Sarıkum projesine son şeklini vermek üzere Sinop Valisi Zeki Şanal başkanlığında, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 11 uzman, üniversite temsilcileri, turizm acenteleri temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yöre halkının katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantı sonrası proje hakkında bilgi veren Sinop Valisi Zeki Şanal, ekoturizme açılacak olan alanda çok sayıda endemik bitki türü ile 100’e yakın kuş türünün bulunduğunu, alanın 1987 yılında tabiatı koruma alanı, 1991 yılında ise 1. derece doğal sit alanı ilan edildiğini söyledi.

Ekoturizmin doğal kaynaklara ve çevreye zarar vermeden, olumsuz ziyaretçi etkisi bırakmadan, yöre halkının sosyo-ekonomik yaşantısına katkı sağlayan bir turizm politikası olduğunu hatırlatan Şanal, "Yaptığımız toplantı sonucunda Sarıkum Gölü ve civarına yapılacak tesisler, yürüyüş yolları, bilgilendirme ve yönlendirme levhaları, kuş gözetleme kuleleri gibi yapıların nerelere ve ne şekilde konulacağı belirlendi. Ekoturizm süreci içinde Sinop ilinin ve Sarıkum köylülerinin bu süreçte ekonomik olarak nasıl kalkındırılabileceği tartışılırken, buna yönelik kararlar alınarak çalışmalar başlatılmıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:47:01
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 15:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?