5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Bitki ilaçları reçeteli oldu

Sinop İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ocak ayı başından itibaren bitki koruma ürünleri ve ilaçlarının reçete ile satıldığı bildirildi.


Konuyla ilgili bilgi veren İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, reçete uygulamasının ilaç kullanımını takip açısından büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. İpek, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, bitki koruma ürünlerinin reçeteli satış usul ve esasları hakkında yönetmelik 01.Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. İlimizde reçete yazma yetkisine sahip olacak 28 adet teknik personelin reçete yazma konusunda reçete yazma yetki belgesi eğitimi 05-08.Ocak.2009 tarihleri arasında il müdürlüğü toplantı salonunda yapılacaktır.

Uygulamanın başlaması ile birlikte çiftçilerimiz kullanacakları tarım ilaçlarını almadan önce tarım il ve ilçe müdürlükleri ile tarım danışmanlarına giderek reçete yazdırmaları gerekecektir. İlaç bayileri bu reçeteler olmadan ilaç satamayacaklardır. Reçete uygulamasının ilaç kullanımını takip açısından büyük kolaylık sağlayacak bu sayede özellikle ilaç kalıntısına rastlanan ürünün hangi çiftçi tarafından üretildiği ve üretim yeri de rahatlıkla tespit edilebilecektir. Bu konu hakkında geniş bilgi almak isteyen çiftçilerin İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 16:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?