3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bitkilerde kimyasal kanser tetikçisi

Ziraat Mühendisleri Odası Sinop İl Temsilcisi Sefa Dağdelen, bitkilerde aşırı olarak kullanılan kimyasalların kanseri tetiklediğini, bu nedenle hastalıklarda büyük artış gözlemlendiğini söyledi.

Bitkilerin ihtiyacı olan suyun depolanmasını, mikrobiyel gübreler kullanarak da sağlıklı bir biçimde sağlanabileceği uyarısında bulunan Sefa Dağdelen, "Kuraklık şartlarında tarımda üretim nasıl yapılmalı, nelere dikkat etmeliyiz, neler yapmalıyız, gibi konulara çok önem vermemiz gerekiyor. Eğer su kısıtlıysa teknik elemanlara danışıp toprağımıza su tutucu ekleyerek bitkinin ihtiyacı olan suyun depolanmasını, mikrobiyel gübreler kullanarak da sağlıklı bitki gelişime ortamını sağlayabiliriz. Dünyada tarım hızla kimyasal üretimden kaçmaktadır. Biyolojik üretim önem kazanmakta, tarımda su kadar toprağın tahlililinin kullanılan ilaçların ve suyun önem taşımaktadır.

Ülkemizde nüfusun yarısına yakını tarımla uğraşmaktadır. Bu rakam, Avrupa ülkelerinde yüzde 5 civarındadır. 8-10 dekar arazi ile tarım yaparak bir aile geçindirilememektedir. Biz de ülke olarak tarımda bilinçli üretime önem vermeli, eğitime hız vermeliyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 11:48:53
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 11:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?