3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Böceklerle biyolojik mücadele

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanların kurumasına yol açan böceklerle biyolojik mücadele çalışmaları sürüyor.


Çalışma kapsamında, Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Boyabat'ta "yırtıcı böcek üretim laboratuvarı" kurulması için çalışma başlatıldı. Kurulacak olan laboratuvarda, ormanlarda büyük miktarda kurumalara neden olan kabuk böcekleri ile mücadelede kullanılmak üzere, bu böceklerin yırtıcısı olan "Thanasimus Formicarius" adlı böcek türü üretilecek.


Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Kadri Topçu, üretilecek olan yırtıcı böceklerin ormanlarda kurumalara yol açan böcekleri yemek suretiyle çoğalmalarını önleyeceğini söyledi. Topçu, "Biyolojik mücadele adı verilen bu mücadele doğaya en yakın mücadele şeklidir. Kimyasal yöntemlerin doğaya verdiği zararlar düşünüldüğünde bu yöntemle doğaya zarar vermeden mücadele yapılmaktadır. Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Sitesi içersinde daha önceden ambar olarak kullanılan bir bina laboratuvar binası olarak
tahsis edilmiştir. Binanın standart donanımlı bir laboratuvar olabilmesi için gerekli projesi yapılmış, ödeneğinin temininin ardından tadilat çalışmalarına başlanmıştır. Tadilat ve laboratuvar kurulum çalışmaları 2008 yılı sonuna kadar tamamlanarak, yırtıcı böcek üretim çalışmalarına başlanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?