8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Bölge kalkınması için elele verecekler

Samsun, Kastamonu ve Erzurum Düzey 2. Bölgeleri Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı Sinop’ta yapıldı. Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, çok sayıda sanayici ve işadamı ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Programa Vali Zeki Şanal, OKAB Genel Sekreteri Şeref Ataklı, programın teknik yardım ekibi temsilcisi Eddy Wellens, yerel takım lideri Atilla Tezeren, DPT Planlama Uzmanı Dr. Cahit Bağcı konuşmacı olarak katıldı.

Samsun, Kastamonu ve Erzurum Düzey 2. Bölgeleri Kalkınma Programı’ndan yararlanacak 10 ilin yerel, sivil toplum ve KOBİ temsilcilerinin nasıl hareket etmesi gerektiğinin anlatıldığı toplantıda, Bölgesel Kalkınma Programı’nın; Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Tokat’ı kapsadığı, ülke ekonomisinin mevcut potansiyelinin harekete geçirilmesi için sağlıklı projeler üretilmesi ve bu yönde çaba harcanması gerektiği anlatıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zeki Şanal, Sinoplu sanayici ve işadamlarıyla sivil toplum kuruluşlarının AB destekli fonlardan yararlanmasını istediklerini belirterek, AB standartlarına uygun ve kabul edilebilir projeler hazırlayarak verilecek desteklerden faydalanılacağını, hazırlanan projelere Valilik olarak destek vereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 13:40:59
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 13:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?