5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Boyabat barajı meclisten geçti

Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak olan Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ne (HES) ait imar planı meclisten geçti.


Sinop İl Genel Meclisi gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıyla Sinop'un Durağan ilçesinde yapılacak olan Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin imar durumunu görüştü. Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Ülkenin beklemeye tahammülü olmadığını belirten Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, zaman kaybını önlemek amacıyla meclisin olağanüstü toplandığını söyledi. Boyabat Barajı ve HES için 500 milyon dolarlık
yatırım yapılacağını ve 1.4 milyar kilovat saat enerji üretiminin gerçekleştirileceğini kaydeden Hüseyin Erol, "Ülkemiz için büyük önem arz eden santralin imar durumunu kabul ettik. Konuyu geçen ay imar komisyonuna havale etmiştik. Komisyonda incelendi ve bu gün itibariyle meclisimiz oy birliği ile gündem maddesini kabul etti. Böyle bir yatırımın bir gün bile geç kalmasını istemedik. Sadece inşaatında bin 500 kişinin çalışacağı barajımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Sadece biz değil Samsun ve
Çorum illeri de bizden çıkacak kararı beklemekte. Bundan sonraki süreçte bir ay gibi bir süre askıda kalacak. Bir ay sonra sayın valimizin oluru ile imar işlerine başlanacak. Baraj ve santralimiz ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 5 ile yüzde 10'u arasında enerji üretecek" diye konuştu.


İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Sinop il Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ile meclis üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?