3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Boyabat'a sokak kütüphaneleri

Sinop'un Boyabat ilçesinde yardımseverler vatandaşlar tarafından kurulan Şefkat Yağmuru İnsani Yardım Derneği, ilçede kitap okuma seferberliği başlattı.

Kampanya ile sokaklarda kurulacak mini kütüphaneler vasıtasıyla topluma ve özellikle çocuklara okuma alışkanlığı kazandırması amaçlanıyor. Kampanya hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ali Erol, kampanya kapsamında dernek denetimi altında bir kısmı açık, bir kısmı da kapalı mekanlarda sokak kitaplıkları oluşturulmaya başlandığını söyledi.

Ali Erol, "Uygulamanın amacı, özellikle ilköğretim öğrencilerinin ve halkımızın baskın kültüre maruz kalmalarından dolayı, bu etkinin biraz olsun kırılabilmesi için okuma alışkanlığı kazanımı ile ilgilidir. Sokaklarda ya da insanların toplu olarak bulunduğu ortamlarda başıboş bir kitaplıktan çocuğun ya da yetişkin birinin kitap, gazete, dergi alması, ilginç gelecek ve dolayısıyla da okuyan, yazan, düşünen ve üreten bireyler yetişmesine katkı olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 11.03.2008 19:55:26

Topluma sundugunuz kitaplar cagdas ise ne ala, yoksa, insanlari Ortacag batagina saplamaya calisan yapitlarsa yazik bu emeklere ve de insanliga. Cagdasligi, laik dusunceyi asilayan yapitlar ise kutlarim calisanlari...