3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Brokoli üretimi yaygınlaşıyor

Çok miktarda kalsiyum içerdiği için başta kemik erimesi ile prostat ve idrar yolları olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahip olan brokoli sektör oldu.

Üreticilerin son yıllarda tercih ettiği brokolinin üretimi noktasında çalışma başlatan Ziraatçılar Derneği Sinop Şubesi tarafından derneğe ait fidanlıkta geçen yıllarda çok sayıda brokoli fidesi üretildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ziraatçılar Derneği Sinop Şubesi Başkanı İlyas Çolak, son günlerde brokolinin faydalarının sıkça gündeme gelmesinin şifalı bitki türüne ilgiyi oldukça arttırdığını söyledi.

İhtiyaca cevap vermek ve brokoli üretimini arttırmak amacıyla başlattıkları çalışmaların sürdüğünü belirten Çolak, "Biz brokolinin üretimini arttırmak amacındayız. Bu kapsamda dernek olarak brokolinin üretimi noktasında vatandaşımızı da teşvik ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından bu konuda bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışma akabinde üreticilerimizin yoğun talebi oldu. Bu talebi dernek olarak karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Brokolinin içerdiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde çok faydalı olduğunu belirten İlyas Çolak, "Brokoli, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Brokolinin kendine özgü lifli yapısı bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında önemli rol oynuyor. Brokoli ayrıca kabızlığı önleyicidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 12:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?