3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bu da ağaç kesme tatbikatı

Sinop'un Türkeli ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylüsü ve orman işçilerine yönelik "Standardizasyon ve Koruma Tedbirleri Tatbikatı" yapıldı.

Çatak Orman İşletme Şefliği'nce hazırlanan dikili damga erken üretim sahasında gerçekleştirilen tatbikata, Türkeli Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, Çatak Orman İşletme Şefi Özgür Cılız, Kazköy Orman İşletme Şefi Sultan Demir, Türkeli Orman İşletme Şefi Özgür Polat, Gökçealan Orman İşletme Şefi Neşe Cılız, orman muhafaza memurları, orman işçileri ile, Çatakgeriş, Çatakgüney, Çatakörencik köyleri tarımsal kalkındırma kooperatiflerinin orman üretim işlerinde çalışan üyeleri ve diğer şefliklerin üretim işlerinde çalışan orman köylüleri katıldı.

Tatbikat öncesi açılış konuşması yapan Türkeli Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarının büyük bir kısmının 'kayın' ormanı olduğunu belirterek, kayın ağaçlarının kış mevsiminde kesilmesi gerektiğini, piyasanın taleplerinin de kış kesimine yönelik olduğunu söyledi.

Kış kesimlerinin orman köylüsü için ve işletme açısından çok karlı olacağını belirten Kemal Yayla, "Yapılan yanlış bir kesim hem orman köylüsüne hem de işletmemize ekonomik olarak büyük zararlar verecektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kış kesimi öncesi orman köylüsü ile personelimizi bilgilendirme, üretimde yapılan bazı hataların yapılmaması ve bilgileri tazelemek amacıyla bu tür tatbikatlar yapıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından orman içersinde tespit edilen ve daha önceden damgalanmış ağaçlardan 5 adet ağaç kesilerek uygulamada yapılan yanlışlıklar, kesim tekniği hataları gibi konular tatbikatta hazır bulunan katılımcılara anlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 13:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?