20
Nisan
2024
Cumartesi
SİNOP

'Bu dünya fani' dedi ve...

69 yaşındaki emekli işçi Ali Çetin, daha ölmeden evinin bahçesine kendi mezar taşını yaptırdı; bunun üstüne de işçi kıyafetli heykelini diktirdi

Uzun yıllar Almanya’da çalışan 5 çocuk babası Ali Çetin, emekli olduktan bir süre sonra memleketi Sinop’a yerleşti. Dikmen İlçesine bağlı Akçakese Köyü’ndeki evinin bahçesine bir mezar taşı yaptıran Çetin, üstüne de kendi heykelini dikti.

Ali Çetin, 1 metre 75 santimetre uzunluğunda ve 80 kilogram ağırlığındaki heykelinin üzerine, "Ali Anlamadın Dünyanın Fendini, Pisi Pisine Yedin Kendini, Eserlerin Var Olsun Ruhun Şad Olsun. Oğlum Yıkma Beni Bu dünya Yıkar Seni D.1944" yazdı.

YURT DIŞINDA ÇOK EMEK HARCADIM

Yaklaşık 5 yıl önce yaptığı heykelin kendisine 500 liraya mal olduğunu söyleyen Ali Çetin, "Ben yurt dışında çok çalıştım, çok emek sarfettim. Emekli olunca da kendi köyüme yerleştim. Bu dünyanın ne kadar fani boş olduğunu ağabeyim kollarımda can verince anladım. Bu dünya kimseye kalmadı, kalmaz da. Ben de böyle bir mezar taşı yaptım. Mezar taşının üzerine de kendi yaptığım heykeli diktim. Mezarımın başına bu taş ve heykelin dikilmesini istiyorum" dedi.

...
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2013 Çarşamba 16:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?