7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Bu tatil köyünde 'dil' öğretilecek

Sinop Valiliği ve Gazi Üniversitesi'nce, öğretim üyelerinin yabancı dillerini geliştirmesi amacıyla yabancı dil tatil köyü kurulacağı belirtildi. Sinop'un en gözde turistlik mekanlarından Akliman mevkiinde, 15 Temmuz-5 Ağustos 2005 tarihleri arasında üniversite öğretim üyelerinin yabancı dil pratiğini geliştirmeleri amacıyla tatil köyü uygulaması başlatılıyor.

İngilizce olarak başlayacak programda, ilerleyen dönemlerde Fransızca ve Almanca kursu verileceği ve Türkçe pratiklerini geliştirmek isteyen yabancı öğretim üyelerine de hizmet verileceği belirtildi.

Yatak, yeme, yol masraflarının Gazi Üniversitesi tarafından karşılanacağı kursa katılan öğretim üyeleri, kurs gördükleri süre zarfında izinli sayılacak.

Sinop'un bu tür faaliyetlere uygun altyapıya sahip olduğunu belirten Sinop Valisi Zeki Şanal, yabancı dil tatil köyünün programa katılacak öğretim görevlilerini hem dinlendireceğini hem de dil eğitiminde büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Şanal, "Sinop olarak artık bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu tür organizasyonlara valilik olarak destek oluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 15:54:30
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
songül akfındık IP: 193.140.91.xxx Tarih : 15.07.2005 09:19:19
Öncelilkle sayın valimize desteginden ötürü teşekkür ediyorum.Ama olaya eleştirel yaklaşmadan da edemiyecegim.Bu dil egitimi neden sadece ögretim görevlilerine yönelik?Madem gazi üniv.destegi var kendi ögrencilerini de bu program çerçevesine dahil etmiyor?Aslında ben ne gazili ne de ögretim görevlisiyim.Hacettepe univ. okuyorum.Ben bile kendi memleketimde böyle bir organizasyonun içinde olup almanca ögrenmek isterdim.saygılarımla.