3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'Bu yıl da yolsuz kalacağız!'

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, "Sinop'a 2008 yılı için ayrılan ödenek miktarı 38 milyon YTL. Bu rakam Sinop için yetersiz" dedi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici bir basın toplantısı düzenleyerek, ilin ulaşım noktasında yaşanan sorunlarını masaya yatırdı. Sinop'un yatırıma aç bir il haline geldiğini kaydeden Erol Derici, "İlimizin yatırım programı için ayrılan para, bu yıl için 38 milyon YTL. Bunun 16.5 milyon YTL'si Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu için ayrılmış durumda. Yolun bu yıl açılacağı söyleniyor. Ancak 16.5 milyon YTL, bu yol için gerçekten komik bir rakam. Yolun açılabilmesi için bizim tespitlerimize göre 80 milyon dolar, yani yaklaşık 96 milyon YTL bir ödeneğe ihtiyaç var. Fakat gelen para 16.5 milyon YTL. Bu yolun devamında olan Boyabat-Saraydüzü-Kargı yollarına da çok küçük rakamlar konduğunu gözlemliyoruz. Demek ki bu yıl da yolsuz kalacağız" dedi.

Sinop giriş yolunun bir türlü yapılamadığını kaydeden Erol Derici, "Hemen burnumuzun dibinde Kastamonu'ya gittiğimizde görüyoruz. Kastamonu'nun her çıkışında 30'ar kilometrelik yolun il olanakları ile bölünmüş yapıldığını görüyoruz. Onlarda acil eylem alanı dahilinde yapılıyor. Ben bunu sayın valimize de çok kez söyledim. Neden yapmazlar anlamış değilim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 8.03.2008 14:08:27

Sayin Derici, tepki vermekte yerden goge kadar haklisiniz. Kultur yolla ulasir. Dolayisiyla, tarih boyunca sahil seriti kentleri ic bolgelere gore sosyal acidan daha cok gelismis ve medeniyet daha hizli yayilmistir. Sinop bunun bir ornegidir. Ben Sinop halkinin yerinde olsam, buna tepki olarak ticari iliskilerimi, ulasimi daha kolay olan Karadeniz'in karsi kiyisindaki komsuyla yaparim. Boylece iceriden daglari asarak gelen Ortacag Arap kulturune de maruz kalmam. 30 yil once arabam Tangal'da camura saplanmisti, hala degisen bir sey yok.