3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Bunlar da fanatik kotra

Sinop'ta imal edilen gemi maketi kotralar, fanatik renklere büründü.

Tarihi Sinop Cezaevi'nde 1940'lı yıllarda başlayan kotracılık sanatı son yıllarda, dört büyük takımın rengine boyandı. Ahşap tekne modelciliği sektörünün öncüsü 73 yaşındaki Ayhan Demir, 58 yıldır yaptığı tekne modellerine futbol takımlarının renklerini de ekleyerek, kotracılığa yeni bir boyut kazandırdı.

Ayhan Demir, şampiyonluk yaşamış dört takımının renklerinde kotra ürettiğini belirterek, kotraların fanatik taraftarlarca büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ürettiği kotraların 3 YTL ile 500 YTL değişen fiyatlarla sattığını kaydeden Ayhan Demir,

"Ürettiğimiz kotraların aslında tümü ilgi görüyor. Ancak futbol fanatikleri ürettiğimiz tekne modelleri üzerinde takımlarının renklerini gördüklerinde ilgileri bir kat daha artıyor. Özellikle şampiyonluk maçları sonrasında şampiyon olan kulüplerin rengini taşıyan kotra maketlerin satışlarımızda büyük artış oluyor. Biz ilgiden oldukça memnunuz. Şampiyonluk kutlamaları kapsamında bazı taraftarlar hediyelik olarak kotra alarak sevdikleri dostlarına armağan ediyor. Böylelikle kentimizin ve ilimizin de tanıtımını yapmış oluyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?