3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Büyük dönüşüm

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'un son dönemde yapılan yatırımlarla bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirterek, "Yollarımız tamamlandığında ve doğalgaz Sinop'a geldiğinde ilimizi daha güzel günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Sinop'un bu dönüşümüne tanıklık eden insanlar gerçekten çok şanslı" dedi.

İstanbul'daki Sinoplu sanayiciler Sinop'ta bürokrat ve STK üyeleriyle yemekte buluştu. Bir dizi etkinlik için Sinop'a gelen ve merkezi İstanbul'da bulunan Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) yönetimi Vali Dr. Ahmet Cengiz tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Antik Otel'de gerçekleştirilen programda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, gurbetçi işadamlarından Sinop'a yatırım yapma çağrısında bulundu. Sinop'un geleceğinin yapılan yatırımlarla birlikte daha aydınlık olduğunu dile getiren Vali Dr. Cengiz, "Hemşehrilerimizin potansiyellerini birleştirerek, bir araya getirerek, İstanbul'da seslerini duyurmaları, daha iyi yerlerde Sinop'u temsil etmeleri bizi mutlu edecektir. Sinop'a yakışanda budur" dedi.

Sinop'un son dönemde yapılan yatırımlarla bir dönüşüm içerisinde olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Cengiz, "3 yıl içerisinde yollarımız tamamlandığında ve doğalgaz Sinop'a geldiğinde ilimizi daha güzel günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Sinop'un bu dönüşümüne tanıklık eden insanlar gerçekten şanslı. Olayı sadece kamudan, devletten beklemeden iş adamlarımızın hem memleket sevgisi ile hareket ederek, hem de kendi ekonomik durumlarını düşünerek yatırımlarını Sinop'a yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu noktada birlikte baş başa vererek 'Sinop için neler yapabiliriz?' konusunu konuşmamız lazım. Özel sektör olmasa devlet olmaz. Devlet çarkının dönmesinin temelini özel sektörün verdiği vergiler sağlıyor. Bu noktada müteşebbislerimizin iş adamlarımızın sayısı bizim için çok önemli. Sizlerle her zaman beraber olmak bizim görevimiz. Sinop için yapılan her şeyin yanında bizler olacağız. Sinop için çaba harcayan insanlarımızın başımızın üzerinde yeri var. Ben devletin valisi olarak, devletin şemsiyesini elinde tutan bir insan olarak bu şemsiyenin altında herkesi görmek istiyorum. Hiç bir düşünce görüş farkı gözetmeksizin herkese eşit olmam gerektiğinin farkındayım. Sinop'ta çok iyi ve uyumlu bir ekip var. İnsanların mutluluğu için özveriyle çalışan bir bürokrasi mevcut. Bu bürokrasinin başında bulunmak da daha mutluluk veriyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız da aynı düşüncedeler. Bu uyumlu ekibin çok daha büyük işler başarabileceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllar ve günlerin Sinop için daha iyi günler getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Programa, Vali Dr. Ahmet Cengiz başta olmak üzere, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, SİAD Genel Başkanı Yusuf Özer, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, SİAD İstişare Kurulu ( SİADİK) kurul başkanı Prof. Dr. Emin Kuru, Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hikmet Albayrak, Sinop Genç İşadamları Derneği Başkanı Aykut Yılmazer, Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar ile çok sayıda kurum müdürü, sanayici ve STK temsilcisi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:38:42
Güncelleme :19 Kasım 2011 Cumartesi 18:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?