2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

'Büyük Kermes' açıldı

SİNOP'UN GELENEKSEL KERMESİ AÇILDI

Sinop'un her yıl düzenlen dev kermesi açıldı.

Sinop Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği ile Seyyid Bilal Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11.'si gerçekleştirilen "Büyük Kermes", Sinop Belediyesi'ne ait Yaşlılar Evi'nde törenle açıldı.

Yaşlılar Evi bahçesine kurulan çadır ve açı alanda 11 Temmuz tarihine kadar faaliyet gösterecek olan kermesin açılış kurdelesi Vali Vekili Yaşar Dursun Yılmaz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un kanaat önderlerinden Sabri Gökmen hoca efendi ve dernek yetkilileri tarafından kesildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'ta her düşüncenin ve her kesimin belediye başkanı olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlere belediye olarak destek olduklarını söyledi. Aksini düşünenleri ve 'CHP'li belediye başkanı bu tür hayır kurumlarına destek olmaz, bize yer ve izin vermez' görüşüne sahip olanları kınadığını kaydeden Ergül, "Ben herkesin belediye başkanıyım. Ben sadece bir grubun belediye başkanı değilim. Seçildikten sonra ertesi gün rozetimi çıkartmışım. Benim amacım Sinop'a hizmet etmek. Bu tür söylemleri asla kabul edemem" dedi. Tören ardından kermes çadırından ilk alışverişi de Belediye Başkanı Baki Ergül yaptı. Daha sonra törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Defterdar Yardımcısı İbrahim Kulaoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Saffet Ünal, Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çifci, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:47:00
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?