3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Büyük Liman Projesi nihayet

Sinop merkez Demirci köyünde yıllardır yapılması planlanan; ancak bir türlü hareket kazandırılamayan Büyük Liman Projesi hayata geçiyor.

Liman çalışmalarına bu yıl başlanarak yatırımın 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Demirciköyü mevkisinde yapımı planlanan, ağır tonajlı yük gemilerinin yanaşarak yüklerini boşaltabileceği ve içinde balıkçı barınağının da yer Sinop Büyük Liman Projesi'nde ihale sürecine girildiği ve ihalenin ilana çıktığı bildirildi.


Proje hakkında bilgi veren AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Demirci köyü mevkisinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınında yapımına başlanacak olan Sinop Büyük Liman Projesi'nin hayata geçirilmesi yönünde çalışmaların hızlandığını söyledi. Projede 990 metre boyunda iki mendirek olduğunu belirten Üçüncüoğlu, "Yapılacak olan liman hem balıkçılarımızı koruma altına alacak hem de yatırımcılara gemilerle OSB'ye malzeme getirip, ürettikleri malları da gemilere nakletme imkanı sunacaktır. Ayrıca balıkçılarımız kent merkezinden çıkarak rahat bir nefes alırken, Sinop Limanı da o derece rahatlayacak ve küçük balıkçı tekneleri ile yatlarımızın demirleyeceği hoş bir liman haline gelecektir. Büyük Liman Projesi, Sinop'un ufkunu açacak ve geleceğini aydınlatacak bir proje. Ulaştırma Bakanlığı da bu konuyla yakından ilgileniyor. Geçen ay sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret ettiğimizde, DLH Genel Müdürlüğü'nü arayarak yatırımın derhal ihaleye çıkması talimatını verdi. Talimat neticesinde dosyalar hazırlanıp, evraklar tamamlandı ve geçtiğimiz günlerde ilana çıktı. İhaledeki şartlara göre limanın 3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor" diye konuştu.
Bu arada tamamı 20 milyon YTL'ye mal olması hedeflenen Sinop Büyük Liman Projesi için yaklaşık 2 yıl önce 2 milyon YTL para ayrılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar özbilen IP: 78.161.223.xxx Tarih : 5.12.2008 01:21:53

kardesım sne bu işin ustesınden gelırsın sana guvenıyorum sinop ılıme bır cıvı cakanın ben yanındayım ama sunuda soleyeyım sakına bu memleketı bırakma bır zamanlar partılı partısız secılen vekıllerımız burdan gıdınce sınop u unuttu .senin her sarfettıgın sözlerine guvenıyorum ,sen benım cocukluktan berı arkadasımsın aklına koydugun ısın sonunu getırırsın calısmalarında basarılar dılerım her zamanda senı taktır ederım .