3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Buzluk Mağarası mercek altında

Sinop'un Durağan ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi sayısı artan doğa harikası Buzluk Mağarası'nın haritası çıkarılıyor.

Yazın kavurucu sıcağında içerisinde buz oluşumlarıyla dikkat çeken mağarada incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, mağaranın ilçenin tanıtımında büyük önem taşıdığını belirterek, mağarada bilimsel araştırma sürecini başlattıklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Mağara Araştırma Kulübü üyesi 4 mağaracı ve Durağanlı maceraseverlerle birlikte yerin 40 metre altındaki Buzluk Mağarası'na giren Kaymakam Bilgin, gezinin mağarada yapılan ilk bilimsel araştırma çalışması olduğunu söyledi.

Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Buzluk Mağarası'nın ilçenin meşhur yerlerinden biri olduğunu belirterek "Ancak mağarayla ilgili elimizde bir teknik veri yoktu. Bugüne kadar mağarada herhangi bir bilimsel çalışma yapılmamış olmaması, mağaranın önem ve değerini tam olarak anlaşılmasının önünde bir engeldi. Bugün Boğaziçi Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü üyesi gençlerle burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Arkadaşlar mağarada bilimsel inceleme yapıp, buradaki oluşumları yazı haline getirecekler ve mağaranın haritasını çıkaracaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 16:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?