3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Çalıntı araçların sahipleri aranıyor

Sinop’ta polis ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde ortaya çıkartılan Change şebekesi ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 Sinop Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, çalıntı araç sahiplerinin isim tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Açığa alınan Sinop Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk’ün de içinde bulunduğu iddia edilen çalıntı oto şebekesinin bağlantılarının, Ankara, Bursa İstanbul, Ordu, Çankırı ve Kırşehir dahil bir çok ile kadar uzandığı belirtiliyor.

Bazı yayın organlarında yayınlandığı gibi henüz araç sahiplerinin tam olarak belirlenmediğini belirten Sinop İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, Emniyet Müdürlüğü kademesinde bulunan 18 çalıntı aracın sahiplerine ulaşmak için teknik bir ekibin sürekli çalıştığını söyledi. Şahin, "Araçların sahiplerini bir anda bulmak mümkün değil. Araçlar üzerinde change yapılarak büyük değişikler yapılmış" dedi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda change yapılarak sahte plaka ve tescil belgeleri düzenlenen ve aralarında lüks otoların da bulunduğu 18 çalıntı araç ele geçirilmişti.

Konuyla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, bunlardan Ali Karaşin (51), çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Sinop Kapalı E Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Konuyla ilgilisinin bulunduğu iddia edilen Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk de açığa alınmıştı.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler de Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirdiği soruşturmayı günlerdir sürdürüyor.

Sinop
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?