5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Çamkese böceğiyle mücadele başladı

ÇAM KESE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Sinop'ta ormanlara zarar veren böceklere karşı mücadele çalışmaları sürüyor.

Durağan İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'çam kese böceği' ile ilgili mekanik mücadele çalışması başlatıldı. Köylülerce ücret karşılığı böceklere ait yumurta koçanları toplanarak imha ediliyor. Köylülere topladıkları yumurta koçanı karşılığı ücret ödeniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir, ormanlara zarar veren kimyasal mücadele yerine mekanik mücadele ile zararlıların önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi. Rahmi Demir, "Ormanlarımızda her yıl zararlara yol açan 'çam kese böceği'ne karşı mücadele devam ediyor. Kimyasal mücadelenin doğaya verdiği zararlar bilindiği için bu böcekle mekanik yoldan mücadele çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda, bölge müdürlüğümüze bağlı Durağan Orman İşletme Müdürlüğü, Altınkaya Orman İşletme Şefliği tarafından, çam kese böceği ile mekanik mücadele çalışmaları kapsamında yumurta koçanı toplatılarak orman içi açıklıklara bırakılmaktadır" dedi.

Mücadele çalışmaları kapsamında bir aylık süreçte yaklaşık 3 bin hektar alanın tarandığını ve yaklaşık olarak 200 bin adet yumurta koçanı toplattırıldığını kaydeden Rahmi Demir, yapılan toplatma işi karşılığında orman köylülerine yaklaşık 40 bin TL ödeme yapıldığını sözlerine ekledi.

ÇAM KESE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
ÇAM KESE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
ÇAM KESE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:53:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 17:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?