3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Çanakkale ruhunu canlandırdılar

Sinoplular, Çanakkale Savaşı'nda çarpışan Türk askerinin tek kumanyası olan tuzsuz 'Ecdat Çorbası'nı içerek Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşadı. 

Sinop Çalışanlar Derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen ve eğitimci Muhsin Kahveci'nin konuşmacı olarak katıldığı konferans ve anma programı ilgi gördü. Çanakkale destanının anlatıldığı, şiirlerin okunduğu programda eğitimci Muhsin Kahveci tarafından sinevizyon eşliğinde Çanakkale Savaşı'nın önemli ve bir o kadar da ilginç ayrıntıları anlatıldı. Çanakkale Savaşı'nın sebepleri, sonuçları, düşman kuvvetlerin sahip olduğu muazzam silah gücü, savaşta yaşanan duygulu anlar, Anadolu insanının cesareti, fedakarlığı, vatan sevgisi ve sabrını cümlelere döken Kahveci, "Tek vücut haline gelmiş bir milletin, vatanını istila etmek isteyen düşmana karşı bağımsızlığını, onurunu ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği Çanakkale destanını yazan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. 

Konferans bitiminde katılımcılara, Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerinin içtiği yağsız tuzsuz 'Ecdat Çorbası' ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?