5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Cankurtaran kursu sona erdi

Sinop'ta muhtemel boğulma vakalarını önlemek amacıyla turizm işletmelerine yönelik başlatılan 'Cankurtaran Kursu' sona erdi.


Karadeniz'de dalış eğitimi veren tek dalış okulu olan Sinop Beluga Dive Center tarafından Karakum mevkisinde Cankurtaran Kursu düzenlendi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Uluslararası Cankurtaran Eğitmeni Ersin Kalfa'nın yönetiminde gerçekleştirilen kursa 16 kişi katıldı. Kursiyerler arasında turizm işletmelerinden 8 kursiyer, belge almaya hak kazandı.


Plajlarda cankurtaran bulundurmanın zorunlu olduğunu belirten Uluslararası Cankurtaran Eğitmeni Ersin Kalfa, Sinop'ta ilk defa böyle bir kurs açtıklarını söyledi. Kalfa, "Yasa gereği tüm havuzlar ve plajlarda cankurtaran olmadan işletmelerin faaliyet göstermesi mümkün değildir. Kursiyerlerimiz bu gün final çalışması sonrası belgelerini alacak. Kursa katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak kursa katılmayanların beklemesi gerekiyor. Çünkü birçok yerde kurs açıyoruz" dedi.


Sinop Beluga Dive Center Kurucusu Yaşar Tarakçı ise kursa beklenen ilginin olmadığını söyledi. Tarakçı, "Sinop içerisinde tahminimizden daha az bir rağbet söz konusu. Plajlarımızda bu sorumluğu kimse almıyor. Duyarlı işletme sahiplerimiz kendileri gelerek ya da elemanlarını göndererek bu duyarlılığa katkıda bulundular. Amacımız güvenli plajların sayısını arttırmak" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?